Asad: Sirija će povratiti sve oblasti iz ruku terorista

© Sputnik / Press-service of Syrian President Bashar al-Assad / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Sirije Bašar el Asad
Predsednik Sirije Bašar el Asad - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sirijski predsednik Bašar el Asad izjavio je da je Damask rešen da povrati sve oblasti iz ruku terorističkih grupa, saopštilo je Predsedništvo na svom nalogu na društvenim mrežama.

Asad je to izjavio tokom obilaska predgrađa Damaska, Daraje, iz kog su evakuisani pobunjenici i koje je vraćeno pod kontrolu države prošlog meseca.

Mihail Bogdanov - Sputnik Srbija
Dogovor Rusije i SAD o Siriji ne znači i uvođenje zone zabrane letenja

„Sirijska država je rešena da povrati sve oblasti iz ruku terorista i da ih ponovo izgradi“, rekao je sirijski predsednik.

On je u džamiji u Daraji, koja je donedavno bila simbol pobune protiv njegove vlasti, prisustvovao molitvi povodom Kurban bajrama.

U Siriji bi danas, prvog dana muslimanskog praznika, trebalo da stupi primirje dogovoreno na sastanku šefova diplomatija SAD i Rusije, Džona Kerija i Sergeja Lavrova.

Svetski zvaničnici pozdravili su dogovor koji je postignut posle maratonskih razgovora dvojice ministara, ocenivši da se radi o najboljoj prilici da se okonča dugogodišnji građanski rat u Siriji, koji je, kako se procenjuje, odneo gotovo 300.000 života, i utre put postizanju dugoročnog političkog rešenja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala