Ruske padobrance obučavaju da koriste specijalna odela za letenje

© AFP 2023Vingsut
Vingsut - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Međunarodnom centru za obuku specijalnih snaga sa sedištem u Čečeniji pripremaju se posebni programi obuke padobranaca sa korišćenjem vingustova, odela dizajniranih za letenje, koji će omogućiti specijalcima da nakon iskakanja iz aviona prelete nekoliko desetina kilometara pre otvaranja padobrana.
Ruska vojna škola - Sputnik Srbija
Generalštab Rusije predlaže da se u škole vrati vojna obuka

Reč je o perspektivnom programu obuke koji će omogućiti da se u veoma kratkom roku pripreme specijalci da koriste ovu opremu, navodi predsednik Federacije padobranskog sporta Aleksandar Korovin.

Prema njegovim rečima, vingsut predstavlja specijalno odelo koje umanjuje brzinu pada čoveka sa 200-270 kilometara na čas do 35-70, ali drastično povećava brzinu horizontalnog leta, i to do 250 kilometara na čas.

„Ta progresivna metoda obuke će omogućiti da padobranci u veoma kratkom roku savladaju tehniku letenja sa vingustovima, i to u punoj opremi i sa bocama sa kiseonikom, budući da bi specijalci trebalo da iskaču sa visina od preko osam kilometara i na udaljenosti od preko 40 kilometara od cilja“, rekao je on.

Korovin je dodao da je u aprilu ove godine Vojska nacionalne garde Rusije već koristila vingustove kako bi izvršila vežbe desanta, i to u predelu Severnog pola.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala