Peskov: Ne razmatramo predlog o alternativnim kandidatima za ruskog predsednika

© Sputnik / Sergey GuneevPortparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov prokomentarisao je pisanja medija o tome da je bivši šef „Jukosa“ Mihail Hodorkovski predočio projekat potrage alternativnih kandidata za predsedničke izbore u Rusiji rekavši da su autori tih projekata bespovratno otcepljeni od Rusije i od dešavanja u zemlji.

„Videli smo u medijima navode o tom projektu. Mogu reći samo jedno — ti projekti se pripremaju od strane ljudi koji su bespovratno otcepljeni od Rusije i nemaju jasnu sliku šta se dešava u njoj“, rekao je Peskov.

Izbori u Rusiji - Sputnik Srbija
Za šta glasaju Rusi?

Upitan kako Kremlj tumači tu inicijativu Hodorkovskog, Peskov je rekao da Moskva ne uzima u obzir ništa što je u vezi sa tim projektom.

Prema navodima medija, projekat Hodorkovskog podrazumeva elektronsko glasanje putem kojeg bi građani Rusije mogli da izaberu jednog od 14 alternativnih kandidata za predsedničke izbore koji će biti održani 2018. godine.

Na spisku su se, između ostalih, našli osnivač partije „Jabloko“ Grigorij Javlinski, kćerka bivšeg ruskog predsednika Borisa Jeljcina Tatjana Jumaševa i bivši ministar finansija Aleksej Kudrin. Predložen je bio i opozicionar Aleksej Navaljni, međutim on je uklonjen sa spiska jer u ruskom zakonodavstvu stoji da kandidat ne sme da bude osuđivan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala