Hilari Klinton ima upalu pluća, Tramp na korak od pobede

© AP Photo / Carolyn KasterŠolje sa likovima predsedničkih kandidata Hilari Klinton i Donald
Šolje sa likovima predsedničkih kandidata Hilari Klinton i Donald - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kandidatkinja Demokratske stranke za predsednika SAD Hilari Klinton ima upalu pluća, potvrdili su sinoć lekari, prenosi Bi-Bi-Si.
Demokratski predsednički kandidati SAD Hilari Klinton - Sputnik Srbija
Objavljen video-snimak: Kako je pozlilo Hilari Klinton (video)

Do potvrde je došlo nakon što je Klintonovoj pozlilo tokom obeležavanja napada 11. septembra na američke „Bliznakinje“.

Doktorka Lisa Bardak objasnila je kako je Klintonova na antibioticima i da je u trenutku kada joj je pozlilo bila dehidrirana.

„Njeni napadi kašlja su u vezi sa alergijama. U petak smo nakon detaljnog pregleda ustanovili kako ima upalu pluća“, dodala je ona.

Bardakova je naglasila i kako se Klintonova brzo oporavlja, ali je jedan član izbornog tima Hilari Klinton objavio kako je kandidatkinja bila primorana da otkaže put u Kaliforniju.

Juče su mediji snimili kako pomoćnici pridržavaju Klintonovu na putu do vozila.

Inače, republikanski predsednički kandidat Donald Tramp već mesecima dovodi u pitanje zdravstveno stanje Hilari Klinton, navodeći kako ona „zdravstveno i fizički nije podobna da bude predsednica SAD“.

Tramp je nekoliko puta ponovio da Klintonova više nema fizičke i mentalne izdržljivosti koja je potrebna da bi se borila protiv terorista DAEŠ-a.

Dodatno, Trampov tabor je optužio štab Hilari Klinton za lažiranje njenog stvarnog zdravstvenog stanja.

Ova upala pluća mogla bi da bude odlučujući faktor u kampanji, jer se očekuje da je republikanci iskoriste kao potvrdu svojih teza.

Anketa Si-En-Ena: Tramp u prednosti u odnosu na Klintonovu

Istraživanje koje je Si-En-En sproveo u saradnji sa Korporacijom za ispitivanje javnog mnjenja ORC pokazuje da rival Klintonove Donald Tramp ima blagu prednost.

Na predizbornom skupu u Virdžiniji, republikanac Tramp podelio je sa pristalicama dobre vesti.

„Si-En-En je izašao sa velikom anketom koja pokazuje da Tramp pobeđuje. To je dobro psihološki, a ja to znam, pošto me ljudi koji me nisu zvali juče — zovu danas. Tako je to u životu, zar ne?“, rekao je Tramp.

On je ujedno i zabranio celom svom štabu da daju negativne komentare kada je reč o zdravstvenom stanju njegove suparnice.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala