Beč: Ponovni predsednički izbori pomereni na 4. decembar

© Flickr / Nic PiégsaBeč, Austrija
Beč, Austrija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ponovni predsednički izbori u Austriji pomereni su i biće održani 4. decembra, saglasili su se danas šefovi poslaničkih klubova u austrijskom parlamentu.
Zastava Austrije - Sputnik Srbija
Austrija neće biti čekaonica Nemačke

Ponovni predsednički izbori u Austriji pomereni su i biće održani 4. decembra, saglasili su se danas šefovi poslaničkih klubova u austrijskom parlamentu. Izbori su bili zakazani za 2. oktobar, ali se odlažu zbog neispravnog glasačkog materijala.

Šefovi poslaničkih klubova u austrijskom parlamentu saglasili su se na sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Volfgangom Sobotkom da termin ponovljenog drugog kruga predsedničkih izbora bude 4. decembar.

Šef poslaničkog kluba Socijaldemokratske partije Austrije Andreas Šider i šef kluba „Tim Stronah“ Robert Lugar rekli su novinarima nakon sednice da je dogovoren 4. decembar iz organizacionih i tehničkih razloga, jer raniji termin ne bi bilo moguće realizovati.

Sobotka je na konferenciji za novinare ranije danas saopštio da će zamoliti austrijski parlament da odloži izbore koji su bili zakazani za 2. oktobar, jer štamparija koja je izradila izborni materijal nije obezbedila kvalitetan lepak za koverte u koje se stavljaju glasački listići.

Austrijske televizijske stanice su već odložile planirane TV duele.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala