Amerika da prizna da je Severna Koreja nuklearna država

© AFP 2023 / Ed JonesPostoji mogućnost da Severna Koreja već poseduje 20 nuklearnih bojevih glava i ima kapacitet da udvostruči svoj arsenal do naredne godine, smatraju kineski stručnjaci za nuklearno oružje.
Postoji mogućnost da Severna Koreja već poseduje 20 nuklearnih bojevih glava i ima kapacitet da udvostruči svoj arsenal do naredne godine, smatraju kineski stručnjaci za nuklearno oružje. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pjongjang je zatražio od SAD da priznaju da je Severna Koreja zemlja koja poseduje nuklearno naoružanje, saopštio je AFP pozivajući se na Centralnu telegrafsku agenciju Koreje.
Severna Koreja ispalila rakete - Sputnik Srbija
SAD i Japan za uvođenje najoštrijih sankcija Severnoj Koreji

„Američki predsednik Barak Obama pokušava da opovrgne strateški važnu poziciju Severne Koreje kao države koja u svom posedu ima nuklearno naoružanje, ali to je besmisleno baš kao što je pokušaj da se zamrači Sunce dlanom“, navodi Ministarstvo inostranih poslova Severne Koreje.

Vlasti Severne Koreje su u petak potvrdile da su uspešno izvele nuklearno ispitivanje, kao i da su sposobne da svoje balističke rakete opremaju nuklearnim glavama.

Kako su naveli, jačina eksplozije iznosila je 10 kilotona, što je duplo više nego što je to slučaj bio prilikom nuklearnih ispitivanja u januaru.

SAD i Japan su najoštrije osudili nuklearnu probu Pjongjanga i najavili da bi protiv Severne Koreje mogle biti uvedene najoštrije sankcije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala