Više od 500 potencijalnih napadača u Nemačkoj

© AP Photo / Daniel RolandSnajperisti nemačke specijalne policije u Sarbrikenu u Nemačkoj.
Snajperisti nemačke specijalne policije u Sarbrikenu u Nemačkoj. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer upozorio je danas da se u Nemačkoj nalazi više od 500 islamističkih ekstremista koji bi mogli da izvedu napade, bilo kao pojedinci, bilo kao članovi nekih grupa.

„Trenutno se u Nemačkoj nalazi najmanje 520 potencijalnih napadača“, rekao je on u intervjuu za „Bild“ upozorivši na to da je taj broj viši nego ikad.

Vojska Nemačke - Sputnik Srbija
Teroristi pokušavaju da se infiltriraju u nemačku vojsku

Još 360 „relevantnih“ osoba je poznato policiji zbog neposredne bliskosti sa potencijalnim napadačima, precizirao je De Mezijer.

„Teroristička pretnja sada potiče od stranih udarnih timova kao i od fanatičnih usamljenih vukova u Nemačkoj“, naveo je on u intervjuu uoči 15. godišnjice napada 11. septembra u SAD koji su delom koordinisani iz Nemačke.

Prema njegovim rečima, udarni timovi tajno su prokrijumčareni u Evropu i pripremaju svoje akcije neprimetno, kao što je bio slučaj sa napadima u Parizu i Briselu, prenosi Rojters.

„Međutim, još je teže otkriti fanatične usamljene vukove. Nažalost, postoji realna i prisutna opasnost od obe te pretnje“, naglasio je nemački ministar.

On je rekao da bezbednosne vlasti čine sve što je moguće da primete „potencijalne teroriste“ napominjući da je ove godine bilo više istraga i hapšenja.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala