Australija: Učenik nagrađen za kostim Hitlera pred jevrejskim studentima

© AFP 2023 / JOHN MACDOUGALL Učenik u kostimu Hitlera
Učenik u kostimu Hitlera - Sputnik Srbija
Pratite nas
Privatna škola u Australiji izvinila se što je dozvolila jednom svom učeniku da se na predstavi obuče kao nacistički lider Adolf Hitler, pa mu je čak pred jevrejskim studentima koji su bili na razmeni, uručila i nagradu za najbolji kostim.

Učenik koji se našao usred incidenta u školi Sent Filip koledž u Alis Springsu, pitao je svog profesora za dozvolu da se obuče kao jedna od najozloglašenijih ličnosti u istoriji. Kostim mu je odobren, iako to nije smelo da se dogodi.

Kostim je bio toliko dobar da je učenik osvojio nagradu za „najbolji kostim“, a čak je pohvaljen pred grupom jevrejskih đaka koji su došli na razmenu sa Univerziteta u Melburnu.

Manekenka pozira na konkursu za lepotu - Sputnik Srbija
Izbor za Mis Hitler — za svaki prezir

Direktor škole Rodžer Herbert se ubrzo izvinio za incident, što su jevrejski učenici i prihvatili.

„Okupili smo ih i izvinili smo se. Oni su bili fantastični i prihvatili su izvinjenje“, rekao je on i dodao da su kontaktirali sa njihovom školom, obavestili ih o incidentu i zamolili ih za razumevanje.

Herbert kaže da nastavnik koji je dao dozvolu za nošenje kostima nije dobro postupio, ističući da je on ugledni član nastavničkog osoblja koji se duboko izvinjava za svoje greške.

Direktor škole u Melburnu Džeremi Stou Lindner izjavio je da škola Sent Filip koledž ispravno postupila nakon incidenta, uveren da nije bilo zadnjih namera.

Kako kaže, ove dve ustanove imaju šestogodišnje prijateljske odnose, dodajući da će razmena studenata biti nastavljena.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala