Izrael: Palestinski lider je agent KGB

© Fotohost-agencija / Uđi u bazu fotografijaMahmut Abas
Mahmut Abas - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izraelska televizija „Kanal 1“ objavila je reportažu u kojem se tvrdi da je palestinski lider Mahmud Abas bio agent Komiteta za državnu bezbednost SSSR (KGB) 1980. godine, navodi „Tajms Izraela“.
Norveški premijer Ejnar Gerhardsen - Sputnik Srbija
Bivši norveški premijer bio agent KGB-a

Izraelska televizija se poziva na tzv. „Mitrohinov arhiv“ — podatke KGB-a koje je iz Rusije u Veliku Britaniju poneo bivši saradnik specijalne službe Vasilij Mitrohin.

Dokument o kojem se govori je datiran na 1983. godinu, a Abas je u njemu označen kao agent KGB-a u Damasku. U njemu se tvrdi da je on radio pod pseudonimom „Krotov“.

Navedeno je da je Abas sarađivao sa ruskim diplomatom Mihailom Bogdanovim koji je sad zamenik šefa diplomatije i specijalni predstavnik predsednika Rusije za Bliski istok.

Zvanični predstavnik partije Fatah Nabil Šat izjavio je da Abas nikad nije bio agent KGB-a i da je cilj takvih informacija da prekinu potencijalne pregovore između Palestine i Izraela u Moskvi.

Krajem 70-ih, početkom 80-ih godina 20. veka Abas je studirao na moskovskom univerzitetu RUDEN. On se na čelu Palestine nalazi od 2005. godine.

 

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala