Milanović: Špijun će odati tajnu leskovačke pljeskavice

© AFP 2023 / THIERRY CHARLIERZoran Milanović
Zoran Milanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SDP i nekadašnji hrvatski premijer Zoran Milanović oglasio se na temu hapšenja hrvatskog državljanina pod optužbom za špijuniranje, rekavši da ne može da komentariše hapšenje jer ne zna kakve bi tajne on mogao da oda.

„Možda recept kako se prave leskovačke pljeskavice“,  rekao je Milanović.

Kovač: Špijunska afera „trećerazredna epizoda sapunice    

Hrvatska do sada nije dobila nikakvo zvanično obaveštenje od srpske strane o hapšenju hrvatskog državljanina pod optužbom za špijuniranje, izjavio je danas u Bratislavi hrvatski ministar spoljnih poslova Miro Kovač, ocenivši da je reč o „trećerazrednoj epizodi sapunice“ koja je plasirana u medije, javlja „Hina“.

„Mi o tome zvanično ne znamo ništa“, kazao je Kovač novinarima u Bratislavi, gde učestvuje na neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova EU, piše „Hina“.

Član tajne službe ilustracija - Sputnik Srbija
Špijun „Srbin iz Drniša“ vrbovan zbog optužnice?

On je rekao da je taj stav izneo srpskom ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću, koji danas u Bratislavi učestvuje na tom skupu kao šef diplomatije zemlje kandidata za EU.

Kovač kaže da se sa Dačićem „video i sinoć i jutros“.

„Ja sam rekao istu stvar svom kolegi Dačiću, da ne želimo učestvovati u nekakvoj jeftinoj sapunici. Ozbiljno ćemo raditi. Ja se tako ponašam, a to očekujemo i od kolega u Srbiji“, prenela je Hina izjavu Kovača.

On je kazao da do sada Ambasada Hrvatske o hapšenju hrvatskog državljanina pod optužbom za špijuniranje nije dobila nikakvu informaciju od Vlade Srbije, iako je, kako tvrdi, na tome insistirala.

„Mi smo od juče po podne u stalnom kontaktu sa hrvatskim predstavništvom u Srbiji, pokušali smo da saznamo od relevantnih srpskih državnih tela o čemu je reč“, izjavio je Kovač.

Špijuniranje - Sputnik Srbija
Za koga je radio hrvatski špijun?

Prema njegovim rečima, to je neka vrsta „cirkusa Kolorado“.

„Budući da je to plasirano u medije, a ne našoj hrvatskoj strani, ispada da je to neka vrsta trećerazredne epizode u toj sapunici koja se nama u Hrvatskoj servira već nedeljama“, istakao je on.

Naglasio je da je to za njega, koji „želi raditi ozbiljan posao, a ne baviti se ovakim načinom komuniciranja preko medija“, zaista neozbiljno i izrazio uverenje da će se „strasti u Srbiji smiriti“.

Orešković: Iz SOA kažu da nije hrvatski špijun

Odlazeći hrvatski premijer Tihomir Orešković rekao je danas za HRT da je razgovarao s direktorom Sigurnosno-obaveštajne agencije Danielom Markićem, koji mu je rekao da osoba uhapšena u Beogradu nije hrvatski špijun.

Orešković smatra da se radi o srpskoj provokaciji, prenosi portal Indeks.

"Znamo da je bio major JNA i da se u vreme Domovinskog rata borio na srpskoj strani. Više informacija očekujemo od Ministarstva spoljnih poslova", rekao je Orešković.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala