Turska neće promeniti Zakon o antiterorizmu

© REUTERS / Murad SezerZastave Turske i EU ispred sedišta EU u Briselu
Zastave Turske i EU ispred sedišta EU u Briselu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turski ministar za poslove sa EU Omer Čelik izjavio je da je neracionalno očekivati da će Turska uneti izmene u Zakon o antiterorizmu, na čemu insistira EU kako bi ukinula vize građanima Turske.
Redžep Tajip Erdogan i Angela Merkel - Sputnik Srbija
Hoće li Turska ostvariti svoj ultimatum Evropi

U subotu je u Bratislavi, glavnom gradu Slovačke, održan nezvanični sastanak ministara spoljnih poslova Evropske unije i turskog ministra za poslove sa EU Omara Čelika.

U EU smatraju da aktuelni Zakon o antiterorizmu Turske veoma široko tretira prestupe u vezi sa terorizmom.

„Mislim da je potpuno neracionalno očekivati neke izmene antiteroristočkog zakona od Turske“, rekao je Čelik novinarima.

Visoka predstavnica Evropske unije za diplomatiju Federika Mogerini, obraćajući se novinarima nakon sastanka, istakla je da je Turska spremna da ispuni migracioni dogovor sa EU.

„Dogovorili smo se da se nastavi sa ispunjavanjem svih sporazuma“, izjavila je Mogerinijeva.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Erdogan Evropskoj uniji: Gde su obećane pare

„Danas je turska strana potvrdila predanost sprovođenju sporazuma o upravljanju migracionim tokovima. Naša strana ima jasne uslove na kojima stalno radimo. Rad se nikada nije prekidao“, rekla je Mogerinijeva.

Turski ministar Omer Čelik istakao je da bi Turska u budućnosti mogla da razgovara o potencijalnim promenama Zakona o antiterorizmu.

„Mi ne možemo da preduzmemo nikakve korake, to bi oslabilo našu borbu protiv terorizma. Ali ubuduće bi o tome moglo da se razgovara sa Savetom Evrope. Mi možemo da preuzmemo neke obaveze u vezi sa tim tome, da razgovaramo o budućim koracima i istovremeno možemo da pređemo na viznu liberalizaciju“, rekao je Čelik novinarima.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala