Putin i Abe razgovarali o problemu mirovnog sporazuma

Premijer Japana Šinzo Abe i predsednik Rusije Vladimir Putin tokom sastanka u Vladivostoku.
Premijer Japana Šinzo Abe i predsednik Rusije Vladimir Putin tokom sastanka u Vladivostoku. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je na sastanku u Vladivostoku sa premijerom Japana Šinzom Abeom o pitanju mirovnog sporazuma između dve zemlje, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.
Vladimir Putin i Šinzo Abe - Sputnik Srbija
Putin: Rusija razmatra predloge Tokija sa sastanka u Sočiju (video)

„Naravno, naši lideri su razgovarali o mirovnom sporazumu u skladu sa aranžmanima postignutim 6. maja u Sočiju. Održane su dve runde konsultacija na nivou zamenika ministara spoljnih poslova. Razmatrana su pitanja koja su u vezi sa nalozima koje su predsednik Putin i premijer Abe dali nakon sastanka u Sočiju“, rekao je Lavrov nakon razgovora dvojice lidera.

Strane su se složile da nastave konsultacije čiji će rezultati biti objavljeni tokom predstojeće posete ruskog lidera Japanu, koja je planirana do kraja ove godine, dodao je ruski ministar.

Osim toga, za realizaciju se priprema niz potencijalnih velikih rusko-japanskih projekata, istakao je Lavrov.

„Može se reći da se niz potencijalnih velikih projekata nalazi na visokom stepenu razrade i spreman je za realizaciju“, rekao je ruski ministar. Dogovoreno je da se uradi sve što je potrebno da bi deo projekata bio spreman već tokom predstojeće posete predsednika Rusije Japanu, dodao je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala