Klintonova: Zbog potresa mozga se ne sećam svih brifinga

Pratite nas
Kandidatkinja Demokratske stranke za predsednicu SAD Hilari Klinton rekla je Federalnom birou za istrage u razgovoru vođenom 2. jula da se ne seća svih brifinga u vezi sa rukovanjem osetljivim informacijama dok je bila državni sekretar, zbog potresa mozga koji je pretrpela 2012. godine, pokazuju podaci koje je FBI danas objavio.
Hilari i Bil Klinton - Sputnik Srbija
Bil Klinton: Hilari je pogrešila

Ta služba je objavila razgovor koji su njeni istražitelji 2. jula vodili sa Hilari Klinton u vezi sa istragom o njenom korišćenju privatnog servera za mejlove u vreme dok je bila američka državna sekretarka.

FBI je, takođe, objavio i sažeti pregled ukupne istrage, javio je „Rojters“.

Posledice te istrage već više od godinu dana prate Klintonovu, koja će na predsedničkim izborima 8. novembra kao rivala imati republikanca Donalda Trampa.

Republikanci su u više navrata prozivali Klintonovu zbog tog slučaja, što je doprinelo da ankete pokažu da mnogi birači sumnjaju u njenu pouzdanost, navodi Rojters.

Ona je kasnije rekla da, kada se osvrne na to, žali što je koristila privatni server dok je bila na funkciji državnog sekretara.

Dokument od 58 strana koji je objavio FBI sadrži i tehničke detalje o tome kako je server u podrumu njene kuće bio postavljen, preneo je „Glas Amerike“.

Današnje objavljivanje tih dokumenata je veoma neuobičajen korak, ali on pokazuje izuzetno interesovanje javnosti za istragu o tom slučaju, navodi AP.

Direktor FBI Džejms Komi rekao je da, iako su Klintonova i njeni saradnici bili „izuzetno nemarni“, taj biro nije utvrdio da je reč o namernom kršenju zakona.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala