Francuska neće tražiti obustavu pregovora o TTIP

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaMinistar inostranih poslova Francuske Žan Mark Ejro
Ministar inostranih poslova Francuske Žan Mark Ejro - Sputnik Srbija
Pratite nas
Francuska ne namerava da inicira obustavljanje pregovora o Transatlantskom sporazumu o partnerstvu u oblasti trgovine i investicija (TTIP) sa Sjedinjenim Američkim Državama, ali je njega neophodno izbalansirati, izjavio je šef francuske diplomatije Žan Mark Ero.
Demonstranti na demonstracijama protiv TTIP-a u Hanoveru, 23. aprila, prilokom posete Baraka Obame; Nemačka - Sputnik Srbija
Francuska traži od EK zaustavljanje pregovora o TTIP

On je naveo da je „predsednik Fransoa Oland izjavio u utorak da se proces ne odvija onako kako bi trebalo i da je njegovo okončanje pre predsedničkih izbora u SAD nemoguće, jer predstoji još dosta rada na njemu“.

„Rekli smo, takođe, da nismo protiv trgovinskih sporazuma, imamo veoma dobar primer sporazuma, njegova priprema je dugo trajala, ali je on doveo do pozitivnih rezultata — to je sporazum sa Kanadom. Kada uslovi nisu ispunjeni, ako nisu izbalansirani, ako se samo Evropa trudi, to je neprihvatljivo“, izjavio je Ero. 

Ministar je podsetio da Evropska komisija pregovara sa SAD na osnovu mandata, „u kojem su utvrđene prilično visoke norme o zaštiti životne sredine i socijalne i sanitarne norme, kao i mnogo toga drugog“.

„Ako se to ne postigne, sporazuma neće biti“, rekao je Ero i dodao da je potrebno raditi na tome.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala