Ruski ambasador u BiH: Verujem da će biti referenduma u RS

© Ambasada RF u BiHAmbasador Ruske Federacije u BiH Petr Ivancov
Ambasador Ruske Federacije u BiH Petr Ivancov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasador Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Petar Ivancov izrazio je uverenje da će u Republici Srpskoj 25. septembra, i pored stava Saveta za implementaciju mira, biti održan referendum o Danu Republike.

Ruski ambasador smatra da je u osnovi problema o referendumu namera da se narod u Republici Srpskoj liši mogućnosti da praznuje svoj nacionalni praznik.

Bosna i Hercegovina - Sputnik Srbija
Prošlo je vreme međunarodne zajednice, referenduma će biti

Ivancov je podsetio da je Rusija izdvojila svoje mišljenje iz izjave ambasadora Saveta za implementaciju mira (PIK), jer su jednostrana rešenja, koja štete jednoj polovini BiH, neprihvatljiva.

Potvrdio je da je unutar samog PIK-a bilo različitih mišljenja, ne precizirajući koje su to zemlje pored Rusije imale rezervu prema pozivu vlastima u Srpskoj da ne održe referendum, javila je Radio-televizija Republike Srpske.

Ivancov nije komentarisao stavove i ponašanje svojih kolega tokom sednice PIK-a održane u utorak, ali je naveo da su se razišli bez postignutog konsenzusa.

„Nismo se dogovorili. Mi krećemo od polazišta da ne može biti jednostranog pristupa, da rešenje koje šteti jednoj strani nije prihvatljivo“, zaključio je ruski ambasador.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala