Dodik: PIK teroriše srpski narod

© AP Photo / Amel EmricPredsednik RS Milorad Dodik
Predsednik RS Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će na sutrašnjem sastanku sa predsednikom i premijerom Srbije biti reči i o primeni Dejtonskog sporazuma, odnosno ponašanju i radu visokog predstavnika za BiH.
Predsednik RS Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Dodik: Ne interesuju me ni PIK, ni njegova saopštenja

On je u izjavi za Radio RS ocenio da je Savet za implementaciju mira u BiH neformalno telo koje služi za teror nad srpskim narodom i institucijama Republike Srpske, pa je i jučerašnji stav povodom referenduma po njegovom mišljenju u skladu sa takvim ponašanjem i nema značaja.

Povodom sutrašnjeg sastanka predstavnika RS sa predsednikom i premijerom Srbije u Beogradu, Dodik je za Radio RS rekao da će se na sastanku razgovarati i o Aneksu 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma kojim je predviđeno uvođenje visokog predstavnika i njegovoj obavezi da i Srbiji kao zemlji-potpisnici dostavlja izveštaj o radu, što se, kako je ukazao, dosad nikada nije desilo.

On je istakao da je i to vid kršenja akta kojim je osnovana Kancelarija visokog predstavnika i očekuje i detaljniju analizu rada i ponašanja visokog predstavnika.

„Sutra ćemo na odgovoran način oceniti celokupnu situaciju u vezi sa primenom Dejtonskog sporazuma s aspekta i RS i Srbije“, zaključio je Dodik u izjavi za Radio RS.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala