Ambasadori: Mudro je što Srbija ćuti na provokacije

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICAmbasadori
Ambasadori - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na sastanku premijera Aleksandra Vučića sa predstavnicima 64 ambasade u Srbiji, ambasador SAD i šef delegacije EU, Kajl Skot i Majkl Davenport, podržali su politiku koju Vlada Srbije vodi u sporu sa Hrvatskom, istakli da je mudro što Srbija ne odgovara na provokacije i apelovali da se sa takvom taktikom nastavi, piše današnji „Blic“.

Američki ambasador je pohvalio evropske integracije Srbije i sve što u tom smislu Srbija radi. Skot je rekao da je normalna reakcija naših vlasti i da nije dobro ono što se poslednjih dana dešavalo, navodi list.

Aleksandar Vučić sa ambasadorima - Sputnik Srbija
Vučić se požalio ambasadorima

Reč je potom uzeo šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport.

„Nedostatak liderstva u pojedinim zemljama regiona glavni je problem i razlog sukobljavanja. Kad nema politike, onda slede napadi“, rekao je Davenport, misleći pritom na Hrvatsku, piše „Blic“.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, na sastanku sa predstavnicima ambasada i međunarodnih organizacija, tražio je od Evropske unije da oštro reaguje na provokacije i ispade iz Hrvatske, prenosi list.

Kako piše „Blic“, srpski premijer kritikovao je odsustvo reakcije EU posle incidenata, koji su poslednjih dana izbili u Hrvatskoj.

„I dalje ćemo da ćutimo, bićemo mudri i nećemo padati na provokacije, ali tražimo jasnu reakciju Evropske unije. Nije ispravno da kao EU dajete smernice Srbiji šta treba da čini i kako da se ponaša, a u svojim redovima imate članicu koju, ni nakon ozbiljnijih ispada, niko nije ukorio“, poručio je premijer diplomatama, prenosi list.

Na sastanku su govorili turski i kanadski ambasador, otpravnik poslova Nemačke i ambasador Francuske, kao i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala