Nikolić i Vučić sutra sa liderima Srba iz RS

© Sputnik / SLOBODAN MILJEVIC Premijer Aleksandar Vučić i predsednik Srbije Tomislav Nikolić
Premijer Aleksandar Vučić i predsednik Srbije Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić sastaće se u četvrtak sa liderima Srba u BiH i RS, kako bi razmotrili stav Saveta za implementaciju mira u BiH protiv referenduma u Srpskoj, situaciju u toj zemlji, te dalje korake koje treba preduzeti.

To je jedan od zaključaka večerašnjih konsultacija u Predsedništvu Srbije, koji je novinarima večeras preneo ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

 

On je rekao da je na konsultacijama državnog vrha analizirana situacija koja se tiče bezbednosti i regionalne stabilnosti i razmatrano pitanje „naših vitalnih nacionalnih državnih interesa“.

Bocna i Hercegovina - ilustracija - Sputnik Srbija
PIK: Poziv RS da ne održi referendum, nema promene karte BiH

„Dogovorene su i preduzeće se, i već se preduzimaju, mere zaštite naših nacionalnih i državnih interesa, tako da građani mogu da budu spokojni da neće biti ugrožena bezbednost u zemlji i, nadamo se, u regionu“, rekao je Dačić u pauzi sastanka u Predsedništvu Srbije.

Usaglašeno je da u četvrtak bude održan sastanak predsednika Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića sa liderima Srba u BiH i Republici Srpskoj, na kojem će biti razmotrena aktuelna situacija i, eventualno, dalji koraci koje treba preduzeti.

„Mi smo zainteresovani za očuvanje bezbednosti i stabilnosti u regionu“, rekao je Dačić.

On se zatim vratio na sastanak u Predsedništvu.

Sastanak je počeo u 20.30.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala