Medvedev: Evropa bi trebalo nešto da nauči od Rusije

© Sputnik / Dmitriй Astahov / Uđi u bazu fotografijaPremijer Rusije Dmitrij Medvedev
Premijer Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija ima ogromno iskustvo u razvijanju međunacionalnih odnosa, s obzirom da unutar zemlje postoji izuzetno veliki broj religija koje opstaju u miru, čak i u najtežim trenucima istorije, a mnoge evropske zemlje bi o tome mogle nešto i da nauče od Rusije, izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev.

Kako je rekao, ta „staložena“ Evropa se suočila sa čitavim nizom izazova, dok Rusija te probleme odavno sagledava i jako dobro ih razume.

Dan državne zastave Ruske Federacije - Sputnik Srbija
Rusija u težoj situaciji nego za vreme Hladnog rata

„Mi ćemo učiniti sve kako bi Rusija ostala međunacionalno ostrvo stabilnosti i na taj način nastavila da se uspešno razvija u 21. veku“, istakao je Medvedev.

On je takođe rekao da svet prolazi kroz informacionu revoluciju, s obzirom da se informacije danas šire izuzetno velikom brzinom, i naglasio da ruski pogled na sva aktuelna dešavanja mora biti saslušan.

„Zastupanje prava i interesa naših građana u inostranstvu je i dalje naš najvažniji zadatak. To je pre svega zadatak za celu državu, a ona mora da nastupa kao jedan organizam, bilo da je u pitanju socijalna ili pravna zaštita“, rekao je on.

Medvedev je nastupao na forumu „Zajednički sa Rusijom“ koji je okupio preko 350 građana Rusije iz više od 97 zemalja sveta.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala