Ruski olimpijci posetili bazu Hmejmim u Siriji (video)

© Sputnik / Ilja Pitaljev / Uđi u bazu fotografijaElena Isinbajeva
Elena Isinbajeva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Članica MOK-a, dvostruka olimpijska šampionka Elena Isinbajeva i grupa ruskih sportista koji su osvojili nagrade u Riju posetila je avio-bazu Hmejmim u Siriji. Za vreme posete oni su razgovarali sa vojnicima, posadili drveće i posetili koncert.

„Iznenadila nas je poseta Siriji. To što smo ovde došli liči na neku fantastiku. Mi pratimo vesti, ali lično nikad nisam mislila da ću se naći ovde i videti mnogo toga sopstvenim očima. Ja sam, pre svega, ponosna što sam ovde. Ovde smo se upoznali sa našim vojnicima, oficirima, generalima, i svi su oni jednostavni u razgovoru. To je veoma prijatno. Međutim, u isto vreme mi vidimo da su oni samouvereni, jaki. Pravi muškarci. Ovde uopšte nije strašno, sve je protkano takvim patriotizmom, takvim ponosom, smelošću, podvizima da i ti isto poželiš da uradiš nešto dobro. Gordost buja iznutra“, izjavila je Isinbajeva.

Sportistkinja je u avio-bazi pokazala vojnicima vežbe atletitičara.

„Pokazala sam im svoje vežbe, oni meni svoje. Mogla sam da ponovim praktično sve što oni umeju. Naša vojska je jaka“, saopštila je sportistkinja.

Jelena Isinbajeva - Sputnik Srbija
Isinbajeva završava sportsku karijeru

Zajedno sa Isinbajevom u Siriju su stigli i olimpijski šampioni Sofija Velika, Artur Ahmathuzin, Timur Safin i Aleksej Čeremisinov, Soslan Ramonov i „srebreni“ Sergej Kamenski. U znak sećanja na svoju posetu svaki olimpijac je posadio drvo u bazi Hmejmim.

Sa svoje strane, u čast gostiju vojni orkestar Južnog federalnog okruga je organizovao koncert.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala