Dačić: Iza napada na Vučića stoje bošnjački političari u BiH

© Tanjug / ZORAN ZESTICPredsednik SPS-a Ivica Dačić
Predsednik SPS-a Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je povodom navoda u bosanskim medijima da se obustavlja istraga protiv jednog od glavnoosumnjičenih za pokušaj ubistva premijera Aleksandra Vučića u Srebrenici da to pokazuje da bošnjački političari u BiH stoje iza ovog napada.

„Vest o obustavljanju istrage protiv jednog od glavnoosumnjičenih za prošlogodišnji pokušaj ubistva premijera Aleksandra Vučića u Srebrenici pokazuje da, u stvari, bošnjački političari u BiH stoje iza ovog napada“, izjavio je Dačić, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Telohranitelji štite Aleksandra Vučića prilikom napada u Srebrenici - Sputnik Srbija
Obustavljena istraga protiv osumnjičenog za napad na Vučića?

„Godinu dana ne samo da nisu ništa preduzeli kako bi otkrili napadače i organizatore nego su sve učinili da ih zaštite“, ukazao je Dačić.

On je istakao da je Srbija opredeljena za mir i regionalnu stabilnost, ali da se ona ne može graditi mržnjom i stalnim napadima na Vladu Srbije i njenog premijera, koji se poneo državnički, a potom doživeo pokušaj ubistva i stalne uvrede.

„To govori o njima, Srbija će voditi svoju politiku mira i pomirenja, za koju smo dobili priznanje svih vodećih političara sveta“, poručio je Dačić.

Tužilaštvo BiH obustavilo je istragu protiv Almira Merdića (41) iz Jelaha, jednog od glavnih osumnjičenih za napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića nakon komemoracije žrtvama u Srebrenici prošle godine, prenela je ranije danas RTRS pozivajući se na agenciju Patrija iz Federacije BiH, javio je Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala