Erdogan: Pojačaćemo borbu protiv ekstremista

© REUTERS / Umit BektasPredsednik Turske Redžep Tajip Erdogan govori na konferenciji za medije nakon Saveta za nacionalnu bezbednost u Ankari
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan govori na konferenciji za medije nakon Saveta za nacionalnu bezbednost u Ankari - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najnoviji napad na sedište policije na jugoistoku Turske samo će pojačati odlučnost Turske u borbi protiv ekstremista, poručio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Erdogan je u saopštenju naveo da se Turska bori protiv ekstremista „i na svojoj teritoriji i u inostranstvu“.

On je to objavio dva dana nakon što je Turska pokrenula napad protiv pripadnika DAEŠ-a i Kurda u Siriji, preneo je „Rojters“.

Turski premijer Binali Jildirim prethodno je izjavio da će se Turska osvetiti za bombaški napad u mestu Džizre, u kojem je ubijeno 11 policajaca, poručivši da je njegova zemlja krenula u rat protiv svih terorističkih organizacija.

Eksplozija na kontrolnom punktu u jugoističnom delu Turske - Sputnik Srbija
Eksplozija na jugoistoku Turske, 11 mrtvih i desetine ranjenih (video)

Turski vicepremijer Numan Kurtulmuš je na Tviteru poručio da je Turska odlučna da zaštiti svoje granice i bezbednost.

Nešto ranije, turski ministar zdravlja Redžep Akdah rekao je da je u napadu povređeno više od 70 osoba. On je dodao da je broj poginulih za sada nejasan, ne iznoseći broj.

Radnička partija Kurdistana (PKK), koju turske vlasti optužuju za taj napad, u Turskoj, SAD i EU je na listi terorističkih organizacija.

Vlada u Ankari je optužila PKK za seriju napada izvedenih ovog meseca na jugoistoku zemlje. Ta grupa je preuzela odgovornost za najmanje jedan napad i to na policijsku stanicu, naveo je „Rojters“.

Džizre se nalazi u provinciji Širnaku, koja se graniči sa Sirijom i Irakom. U toj oblasti većinom žive Kurdi, napomenula je britanska agencija.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala