Avioni MiG-31 i Su-24 prebačeni u Južni vojni okrug

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaAvion MiG-31 priprema se za poletanje na vazduhoplovnom takmičenju Istočnog vojnog okruga "Aviadarts-2015"
Avion MiG-31 priprema se za poletanje na vazduhoplovnom takmičenju Istočnog vojnog okruga Aviadarts-2015 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lovci-presretači MiG-31 i bombarderi Su-24, koji se nalaze na aerodromu Sokol u Permskom kraju, u okviru iznenadne provere su premešteni na aerodrome Južnog vojnog okruga, saopštila je u petak pres-služba Centralnog vojnog okruga.

U Vojsci Rusije 25. avgusta počela je iznenadna provera borbene i mobilizacione gotovosti snaga Južnog i delova snaga i sredstava Zapadnog i Centralnog vojnog okruga, Severne flote, Glavne komande Vazdušno-kosmičkih snaga i komande vazdušno-desantnih jedinica.

Sednica kolegijuma Ministarstva odbrane Rusije - Sputnik Srbija
Putin podigao čitavu vojsku u stanje borbene gotovosti (video)

„Posade lovaca-presretača MiG-31 i bombardera Su-24 iz sastava operativno-taktičke avijacije Centralnog vojnog okruga poletele su s aerodroma Sokol (Permski kraj) na operativne aerodrome Južnog vojnog okruga u okviru iznenadne provere borbene gotovosti“, navedeno je u saopštenju. 

U pres-službi su naveli da su uprava ruske avijacije i protivvazdušne odbrane, kao i niz vojnih jedinica i odreda koji ulaze u njen sastav, podignuti su na najviši stepen borbene gotovosti.

Iznenadna provera sprovodi se u okviru priprema za sprovođenje strateške vojne vežbe „Kavkaz 2016“. 

Praktična dejstva vojske će se izvoditi na zajedničkim vojnim poligonima, kao i u vodama Crnog i Kaspijskog mora. Provera će trajati do 31. avgusta.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala