Šešelj: Baš me briga ako me Hrvati uhapse

© Tanjug / TANJA VALICLider SRS Vojislav Šešelj u sedištu stranke.
Lider SRS Vojislav Šešelj u sedištu stranke. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider radikala Vojislav Šešelj izjavio je danas da postoji mogućnost da ga uhapse u Hrvatskoj, ali da ga je „baš briga“, dodajući da je u Hagu dokazano da nema njegove krivice za zločine u Hrvatskoj za koje je bio optužen.
Lider Radikalne stranke Vojislav Šešelj - Sputnik Srbija
Šešelj: Dobio sam diplomatski pasoš, prvo kod Kolinde

„Da me uhapse, drže beskrajno, spremaju suđenje protiv mene koje nikad neće početi, sve je to moguće, ali šta to mene briga. Ko tu gubi? Gubi Hrvatska nazovi država, a ne ja“, rekao je Šešelj na konferenciji za novinare.

Upitan da li možda postoji optužnica protiv njega u Hrvatskoj, Šešelj je rekao da je postojala kolektivna optužnica na kojoj su se, pored njega, našli generali Veljko Kadijević, Blagoje Adžić, Aleksandar Vasiljević…

Ali ta je optužnica, kako je rekao, obuhvatila sve za šta mu je suđeno i u Hagu, a reč je o dve lokacije u Istočnoj Slavoniji, Vukovaru i Ovčari, i o Zapadnoj Slavoniji.

„Zapadna Slavonija je otpala, Tužilaštvo je od toga još u toku procesa odustalo, ostali su Vukovar i Ovčara, kao glavna optužba. Dakle ne postoji mogućnost da mi sude za to, a u Hagu se dokazalo da nemam krivicu, 12 godina su je tražili uz veliku hrvatsku pomoć, ali nisu našli ništa“, rekao je Šešelj.

Govoreći o Branimiru Glavašu, Šešelj je rekao da ima dosta dokaza o Glavaševim krivičnim delima, kao i o mnogim drugima.

„Ali za mene nema (dokaza), ma koliko bi oni voleli da ih ima, ma koliko bi neki ovde u Beogradu voleli da ih ima. Ali nema“, rekao je Šešelj.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala