Nazarbajev Vučiću: Srpske kompanije moći će da osvoje Aziju

© Tanjug / Rade PrelićAleksandar Vučić i Nursultan Nazarbajev
Aleksandar Vučić i Nursultan Nazarbajev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ako ujedinimo naše sposobnosti, srpske kompanije moći će da osvajaju Kinu i celu Aziju, istakao je danas predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev u razgovoru sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.
Srbija i Kazahstan, potpisivanje sporazuma - Sputnik Srbija
Pet sporazuma Srbije i Kazahstana

Kako se navodi u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima, premijer Vučić sastao se sa Nazarbajevom, sa kojim je razgovarao o odnosima dveju zemalja i ekonomskoj saradnji.

Premijer Vučić zahvalio je Nazarbajevu za sve što Kazahstan na međunarodnom planu čini za Srbiju, držeći se principijelnog stava da poštuje teritorijalni integritet zemlje i ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Vučić je izrazio nadu da će nakon posete doći do jačanja ekonomske saradnje dveju zemalja, kao i da će veći broj kazahstanskih kompanija doći u Srbiju, ističe se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

On je izneo predlog za formiranje zajedničkih preduzeća iz oblasti poljoprivrede i energetike i istakao potrebu za povećanjem trgovinske razmene.

Predsednik Nazerbajev istakao je da je došao u posetu Srbiji kako bi učvrstio i proširio saradnju dve zemlje.

On je naglasio da je cilj Kazahstana da do 2050. godine bude među 30 najrazvijenijih zemalja sveta, dodaje se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala