Jedna osoba poginula, 14 ranjeno na Američkom univerzitetu u Kabulu (foto, video)

© AP Photo / Rahmat GulPripadnici avganistanskih snaga bezbednosti trče prema Američkom univerzitetu u Kabulu, koji su napali naoružani ljudi.
Pripadnici avganistanskih snaga bezbednosti trče prema Američkom univerzitetu u Kabulu, koji su napali naoružani ljudi. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedan student je poginuo, a 14 osoba je ranjeno u napadu na Američki univerzitet Avganistana u Kabulu, preneo je „Rojters“ pozivajući se na izvore u bolnici u Kabulu.

Agencija „Rojters“ ranije je saopštila da su naoružani napadači upali u Američki univerzitet Avganistana u Kabulu i u zgradi je počela pucnjava.

​Prema podacima televizije TOLO Njuz, pre nego što su upali u zgradu, napadači su aktivirali eksploziv.

​„Suočeni smo sa napadom u Američkom univerzitetu. Specijalne snage dolaze na mesto napada“, izjavio je predstavnik službe za brzo reagovanje lokalnom reporteru Bilalu Sarvariju.

​„Nekoliko naoružanih ljudi napalo je Američki univerzitet u Kabulu i postoje izveštaji o pucnjavi i eksplozijama. Oni se nalaze unutar kampusa, a tamo su zarobljeni strani profesori i stotine studenata“, izjavio je za agenciju „Rojters“ zvaničnik avganistanskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Svedoci napada naveli su da su neki studenti uspeli na vreme da izađu iz kampusa čim su čuli eksploziju, dok su drugi zaključani u svojim učionicama.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala