Rusija prekida plaćanje Svetskoj antidoping agenciji

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaMoskovska antidoping laboratorija
Moskovska antidoping laboratorija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlada Rusije odbacila je jednu tačku o isplatama u Svetske antidoping agencije (VADA) iz registra doprinosa za 2017. godinu, navodi se u odluci od 19. avgusta koja je objavljena na zvaničnom sajtu za pravne informacije.
Ruska paraolimpijska reprezentacija - Sputnik Srbija
Ruski paraolimpijci ne idu u Rio

Odlukom od 9. marta 2013. godine predviđeno je plaćanje godišnjeg doprinosa Fondu za eliminaciju dopinga u sportu u iznosu od 200.000 evra i dodatni dobrovoljni doprinos budžetu VADA od 300.000 evra. U novom tekstu odluke naveden je samo Fond za iskorenjivanje dopinga u sportu, a VADA se ne pominje.

Istovremeno je smanjeno finansiranje Fonda za eliminaciju dopinga u sportu: prethodni iznos bio je 200.000 evra, a po novoj redakciji — 150.000 evra.

Ranije je ministar sporta Rusije Vitalij Mutko izjavio da bi Rusija mogla da prekine finansiranje VADA ukoliko Antidoping agencija Rusije, čiji je rad prekinut zbog optužbi za kršenje antidoping pravila, ponovno ne dobije pravo na rad.

U Ministarstvu finansija saopštili su da su 2015. doprinosi Rusije za VADA bili veći od milion dolara — članarina je iznosila više od 745.000 dolara, a dodatni godišnji doprinosi — 300.000. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala