Turska naložila evakuaciju grada na granici sa Sirijom

© AP Photo / IHA via APTurski tenk i jedno oklopno vozilo su stacionirani u blizini granice sa Sirijom, u Karkamis, Turska, utorak, 23. avgusta, 2016
Turski tenk i jedno oklopno vozilo su stacionirani u blizini granice sa Sirijom, u Karkamis, Turska, utorak, 23. avgusta, 2016 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turska je danas naložila evakuaciju stanovnika Karkamiša, grada na granici sa Sirijom, nedaleko od Džarabulusa koji je pod kontrolom terorista DAEŠ-a, javila je televizija Si-En-En Turk.
Ženeva, Švajcarska - Sputnik Srbija
Počele konsultacije Rusije i SAD o Siriji

Policija je preko megafona upozorila građane da se evakuišu „iz bezbednosnih razloga“ iz grada Karkamiša, na koji su ispaljene dve minobacačke granate sa teritorije Sirije, prenosi AFP.

Mediji takođe prenose da sirijski pobunjenici koje podržava Ankara pripremaju veliku ofanzivu kako bi povratili Džarabulus iz ruku džihadista.

Istovremeno, danas je u Ankari turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu rekao da će Turska pružiti svaku vrstu podrške operacijama protiv džihadista Islamske države iz Sirije i Iraka, uključujući i moguću ofanzivu na Džarabulus, koji je pod kontrolom DAEŠ-a.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala