Ruski avioni povučeni iz Irana nakon uspešne operacije

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaZvanični predstavnik Ministarstva odbrane Ruske Federacije Igor Konašenkov
Zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Ruske Federacije Igor Konašenkov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svi avioni koji su se nalazili u avio-bazi Hamadan u Iranu su prebačeni u Rusiju, a operacija gađanja položaja terorista uspešno je sprovedena, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.
Ruski bombarder Tu-22M3 stoji na pisti dok je drugi avion sleće u vazduhoplovnu bazu Hamadan, Iran. - Sputnik Srbija
Iran: Rusija izvršila misiju i napustila aerodrom Hamadan

Korišćenje iranske avio-baze Hamadan u budućnosti će se odvijati na osnovu uzajamnog dogovora, a sve u svrhu borbe protiv terorizma, i zavisiće umnogome od situacije u Siriji, rekao je on.

„Prošle nedelje je Rusija po prvi put koristila iranski aerodrom kako bi gađala položaje terorista DAEŠ-a i Nusra fronta u Siriji. Prethodno je to rađeno koristeći resurse koji su razmešteni u Siriji“, naveo je Konašenkov.

On je dodao da su svi bombarderi uspešno izveli operaciju u Siriji i da su se vratili u Rusiju.

Prethodno je Iran saopštio da Rusija više ne koristi bazu Hamadan za obavljanje vojne operacije u Siriji, a iranski ministar Husein Degan zamerio je Moskvi što je informaciju o korišćenju iranske avio-baze Hamadan saopštila javnosti pre nego što je o tome obavestila Teheran.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala