Američki general upozorio Moskvu i Damask

© REUTERS / Ints KalninsAmerički vojnik pored zastave SAD
Američki vojnik pored zastave SAD - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novi komandant američkih snaga u Siriji i Iraku general Stiven Taunsend upozorio je Moskvu i Damask da će SAD zaštititi svoje specijalce na severu Sirije u slučaju da područja gde se oni nalaze budu bombardovana, prenosi Si-En-En.
Rafalno lansiranje krstarećih raketa Kalibar sa podmornice Rostov na Donu u Sredozemnom moru - Sputnik Srbija
Moskva pokazala vojnu moć na Bliskom istoku udarima „kalibara“

„Mi smo informisali Ruse gde se nalazimo. Oni su nam saopštili da su (o tome) informisali sirijsku stranu. Samo ću reći da ćemo se braniti ako osetimo pretnju“, rekao je Taunsend u telefonskom intervjuu televiziji Si-En-En.

U istom razgovoru sa novinarima komandant je rekao da teroristička grupa DAEŠ može biti razbijena već naredne godine, iako je priznao da su takvi planovi možda preambiciozni.

U subotu je američki avion presreo dva sirijska lovca na severoistoku Sirije i naterao ih da napuste područje. U Pentagonu su ovo objasnili time što se oko Hasake, gde je ranije sirijska avijacija bombardovala položaje Kurda, nalaze specijalci međunarodne koalicije na čelu sa SAD.

Sirijska komanda je nazvala bombardovanje položaja Kurda odgovorom na njihov pokušaj napada na vojsku u Hasaki i zauzimanja grada.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala