Puškov: U SAD su umorni od „histerije Kijeva“

© Sputnik / Vladimir FedorenkoPredsednik Komiteta Državne dume za međunarodne poslove Aleksej Puškov
Predsednik Komiteta Državne dume za međunarodne poslove Aleksej Puškov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Odbora za međunarodne poslove Državne dume Rusije Aleksej Puškov komentarisao je izjavu Pentagona upućenu ukrajinskim vlastima u vezi sa prebacivanjem ruskih trupa na Krimu i granici sa Ukrajinom, navodeći da su u SAD umorni od „histerije Kijeva“.
Ukrajinski predesednik Petro Porošenko - Sputnik Srbija
Pentagon: Porošenko lovi „jednoroge“ na granici sa Rusijom

Ranije je predstavnik Pentagona Džef Dejvis izjavio da prebacivanje ruske vojske na Krimu i na granici sa Ukrajinom ne predstavlja znake priprema za invaziju.

„Mi ne vidimo tog ’jednoroga‘ kojeg mnogi traže, tu ideju da će se desiti neko ogromno kratkoročno nagomilavanje snaga ili njihovo premeštanje“, rekao je Dejvis.

„Ministarstvo odbrane SAD pozvalo je Kijev da na svojoj granici ne traži ’jednoroga‘, kao opasnost od ruske invazije. Možda su u SAD umorni od histerije Kijeva“, napisao je Puškov na svom tviter nalogu.

​U četvrtak je predsednik Ukrajine Petro Porošenko izjavio o ​mogućoj „sveobuhvatnoj ruskoj invaziji po svim pravcima“ i obećao da će „pružiti otpor“.

Ukrajinske vlasti su u aprilu 2014. započele vojnu operaciju protiv samoproglašenih LNR i DNR koje su proglasile nezavisnost nakon državnog prevrata u Ukrajini u februaru 2014. Prema poslednjim podacima UN, u sukobu je stradalo više od 9,500 ljudi.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala