Čudovište iz Loh Nesa „skoknulo“ do Londona

© Flickr / unukornoČudovište iz Loh Nesa
Čudovište iz Loh Nesa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potrebno je samo da se izračuna vreme i razdaljina između dva mesta na kojima je čudovište viđeno.
Jezero Turgojak - Sputnik Srbija
Nesi se seli u Rusiju: Ogromna zmija u jezeru kod Čeljabinska

Ove nedelje mediji su javili da je čak dva puta primećeno misteriozno čudovište iz Loh Nesa. To je naročito značajno, s obzirom da izveštaji dolaze sa suprotnih kraja Velike Britanije!

Prvi izveštaj objavio je „Miror“ 18. avgusta. Časopis navodi reči Kejli Talet (28), majke troje dece, koja je bila na odmoru u Loh Nesu sa suprugom i decom. Ona je, navodno, ručala na balkonu koji gleda na jezero kada je videla mreškanje na površini jezera i otrčala je po kameru.

„Nisam se uplašila, ali sam iskolačila oči, Ne dešava se često da vidite čudovište na odmoru“, rekla je Taletova.

Drugi izveštaj došao je samo dva dana kasnije. U njemu se piše o dva prijatelja koji takođe tvrde da su snimili nešto što liči na Nesi.

„Prvo je ličilo na ajkulu, ali je bilo mnogo veće i definitivno nije bila trska, kao što kaže moj prijatelj. Ko zna šta je to?! Nadam se da je Nesi ili neko drugo morsko stvorenje“, izjavio je Džonatan Džouns.

Problem sa tim izveštajem je što je došao iz Londona! Upravo tako, ovi prijatelji kažu da su primetili legendarno čudovište upravo u reci Temzi, nešto manje od 1.000 kilometara od njegovog doma u Škotskoj.

Iako nema razloga da se veruje da čudovište nikada ne izlazi (svako treba ponekad da poseti prestonicu), sada imamo retku priliku da izračunamo brzinu kojom putuje legendarno čudovište. Iako je malo verovatno da čudovište je upotrebilo auto-put M6 koji predstavlja najkraći put od Londona do Edinburga, grubi proračuni pokazuju da je Nesi morala da putuje morem nekih 1.060 kilometara da bi stigla do reke Temze.

S obzirom da je između dva izveštaja prošlo 48 časova, stvorenje bi trebalo da je putovalo brzinom od 22,3 kilometra na čas.

Poređenja radi, ruski nuklearni ledolomac-nosač i teretni brod „Sevmorput“ putuju brzinom od 38,5 kilometara na čas. Raketna fregata „Dagestan“, koja iz Kaspijskog mora raketira teroriste u Siriji, može da se kreće maksimalnom brzinom od 28 čvorova ili 51,5 kilometara na čas. Rekord u brzini plivanja iznosi nekih 5,8 kilometara na čas ili nešto više od tri čvora.

I time je razrešena još jedna svetska misterija!

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala