Španovićeva: Verovala sam u zlato

© Tanjug / Sava RadovanovićIvana Španović na konferenciji za novinare tokom dočeka na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu.
Ivana Španović na konferenciji za novinare tokom dočeka na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović doputovala je danas u Beograd posle osvajanja bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Riju i poručila da ne sme da bude nezadovoljna, iako smatra da je mogla do sjajnijeg odličja.

„Prvi šok je bio kada sam shvatila da je takmičenje završeno i u svoj toj euforiji nisam uspela da ostvarim svoj skok koji sam imala u nogama. Preplavile su me emocije, toliko godina sam se spremala za Rio i ono čega sam se najviše bojala je da mi ne nedostaje sreće, ali se to dogodilo. Sve je to sport, živimo i dalje san“, rekla je Španovićeva na aerodromu Nikola Tesla.

Ivana Španović - Sputnik Srbija
Srebro za Tijanu Bogdanović, bronza za Ivanu Španović

Ona je dodala da joj je bilo teško da prihvati da je treća, ali da ne sme da bude samokritična.

„Biće prilika za dokazivanje i rekorde. Sada kada se Rio završio shvatila sam da ni Tokio nije daleko. Bila sam previše samokritična i shvatila sam šta sam zapravo uradila, srećna sam što sam dospela na pobedničko postolje. Drago mi je što imam podršku Srbije“, rekla je ona.

Španovićeva je istakla da je centimetar prestupa delio od skoka 7,20.

„Bilo mi je izuzetno krivo. Nisam davala lažna obećanja i nešto što je nedostižno. Znala sam da vredim za bronzu, ali smo svi iz tima verovali u zlato. Do pre par godina to je bila nemoguća misija“, rekla je Ivana Španović.

Njen trener Goran Obradović istakao je da su skokovi udalj u ženskoj konkurenciji bili jedno od najjačih takmičenja ikada.

„Tri skakačice su imale rezultat preko sedam metara. Želeli smo skok od 7,20, ali smo uzeli bronzu, iako je Ivana bila spremna za više“, zaključio je Obradović.

Španovićeva je osvojila bronzanu medalju skokom od 7,08 metara, što je novi državni rekord, i Srbiji donela prvu medalju iz atletike na Olimpijskim igrama posle 60 godina.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala