Košarkašice Srbije osvojile bronzu (foto)

© REUTERS / Jim YoungMarina Maljković na rukama svojih bronzanih devojaka.
Marina Maljković na rukama svojih bronzanih devojaka. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas selekciju Francuske sa 70:63 (18:10, 9:17, 28:15, 15:21) i osvojila bronzanu medalju na Olimpijskom turniru u Riju.
Srbija protiv Australije - Sputnik Srbija
Srbija u finalu, nek se spremi Amerika

Izabranice Marine Maljković donele su srpskom olimpijskom timu osmu medalju na Igrama u Riju i još jednom obradovale Srbiju, nakon što su se prošle godine popele na krov Evrope, pobedom u finalu baš protiv Francuske.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Jelena Milovanović sa 18, Ana Dabović je imala 11, a Danijel Pejdž i Sonja Petrović po 10, dok je kod Francuske najbolja bila Endene Mijem sa 18 poena.

© REUTERS / Jim YoungBronzane košarkašice slave pobedu.
Bronzane košarkašice slave pobedu. - Sputnik Srbija
Bronzane košarkašice slave pobedu.

Srpske košarkašice odlično su otvorile duel, stekle dvocifrenu prednost, ali su se Francuskinje već do poluvremena vratile i povele, ali se na odmor ipak otišlo sa nerešenim rezultatom 27:27.

Odlučujući trenuci meča desili su se od 25. do 28. minuta kada je Srbija napravila fantastičnu seriju 16:0 (53:40) na krilima trojki Petrovićeve, Čađo i Radočaj.

Košarkašice Srbije su do kraja bez problema sačuvale prednost za veliko slavlje na terenu, ali i na tribinama, gde su imale podršku i selektora muške selekcije Aleksandra Đorđevića, predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Vlada Divca i predsednika Košarkaškog saveza Srbije Dragana Đilasa.

© REUTERS / Jim YoungTamara Radočaj slavi pobedu.
Tamara Radočaj slavi pobedu. - Sputnik Srbija
Tamara Radočaj slavi pobedu.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala