Izetbegović: Dodik je dvoličan, a referendum beznačajan

© Bosnjacko nacionalno veceBakir Izetbegović jna skupštini SDA u Novom Pazaru
Bakir Izetbegović jna skupštini SDA u Novom Pazaru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bošnjački član Predsedništva BiH i lider SDA Bakir Izetbegović rekao je da ne zna da li će doći do referenduma u Republici Srpskoj, ali smatra da on neće imati efekta, jer je odluka Ustavnog suda BiH konačna i obavezujuća, i da se na referendumima ne može odlučivati o takvim stvarima.

Izetbegović je ocenio i da predsednik RS Milorad Dodik vodi dvostruku politiku poredeći je sa „japanskom maskom sa dva lica“.

„Imate jedno lice i jednu politiku koja se očitovala tu nedavno, pored Sarajeva, tu u Istočnom Sarajevu, kada smo rešili neke bitne stvari, jako bitne za BiH, kada je BiH dobila vetar u leđa u odnosu na naš evropski put. To je jedno“, rekao je Izetbegović za agenciju „Anadolija“, prenose „Nezavisne novine“.

Predsednik RS Milorad Dodik u poseti Sputnjiku - Sputnik Srbija
Dodik: Bošnjaci su „rasplakani narod“ koji stalno diže dreku

Prema njegovim rečima, drugo je što se paralelno sa tim uporno vraćaju nazad politika i politička sredstva kojima se pobuđuju strasti stare 25 godina i kojima se pokušava postići ono što se nije postiglo vojnim sredstvima.

„Ta politika može postati robom toga duha, kojeg će eventualno izvući iz tog mulja starog 25 godina. Onako kako je Slobodan Milošević na kraju morao da vrati ono što mu je taj nacionalistički duh koji je on pustio iz boce naređivao“, rekao je Izetbegović ocenjujući da se narod za tako nešto ne može pitati.

„Ne možete takvu stvar da radite. Ne možete srušiti mirovni sporazum, srušićete mir u zemlji ako se to nastavi“, smatra Izetbegović.

On je rekao da od institucija, međunarodnih organizacija i svih odgovornih u BiH očekuje da takve stvari zaustavljaju na vreme dok nisu dobile zamah.

„Pre svega očekujem to od Srba, u prvom redu u BiH“, rekao je Izetbegović i dodao da očekuje da sami Srbi ne dopuste neke druge, opasnije referendume.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala