Nikolić: Spomenik Miloševiću bi trebalo da nas ujedini

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZIC/Tomislav Nikolić
Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže da je kao i cela Srbija rastrzan između odluke za podizanje spomenika Slobodanu Miloševiću i protiv nje, te je dodato da taj spomenik ne bi smeo da deli Srbiju, već da je ujedinjuje.

Dodaje, međutim, da ga o tome, kao ni o spomenicima drugim ličnostima iz prošlosti, niko nije ni pitao.

Slobodan Milošević - Sputnik Srbija
Milošević Zapadu poslužio kao žrtveni jarac

Nikolić za Kurir kaže da to nije u njegovoj moći.

„To je u nadležnosti gradske komisije za imenovanje ulica i postavljanje spomenika. A odgovor na to daje i Vulinovo ministarstvo. Nije to u nadležnosti predsednika republike“, rekao je Nikolić.

Upitan da li bi imao dilemu da Milošević dobije spomenik, Nikolić kaže da je kao i cela Srbija podeljen između „za“ i „protiv“.

„Podržavao sam njegovu borbu i osuđivao ga kad se povlačio bez razloga. Spomenik ne sme da deli Srbiju, već da je ujedinjuje. Oni koji skrnave sve po Srbiji ne bi ostavili na miru ni spomenik Slobodanu Miloševiću“, zaključio je predsednik.

Pitanje podizanja spomenika Miloševiću u Srbiji pokrenuto je nakon informacije da bivši predsednik SRJ nije odgovoran za zločine u BiH, što proizlazi iz presude Radovanu Karadžiću.

Socijalisti su, naime, odmah izašli sa idejom da pokojnom šefu njihove stranke treba podići spomenik i dati ulicu. Ideju je podržao i aktuelni šef socijalista Ivica Dačić.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala