Štefanek: Drago mi je što sam obradovao Srbiju

© REUTERS / TORU HANAIDavor Štefanek
Davor Štefanek - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski rvač Davor Štefanek izjavio je da mu je drago što je osvajanjem zlatne medalje na Olimpijskim igrama obradovao Srbiju i dodao da u Rio de Žaneiru očekuje još medalja za srpske olimpijce.

On kaže da će tek za oko dve nedelje shvatiti šta je ostvario osvajanjem zlata na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i zahvaljuje svima na podršci, saopštio je Olimpijski savez Srbije.

Davor Štefanek, srpski rvač - Sputnik Srbija
Štefanek osvojio zlatnu medalju

„Kad sam kao junior postao svetski prvak, mislio sam da će nešto da eksplodira. Kad sam kao senior bio svetski prvak, popeo sam se na postolje kao na prvenstvu države. Tek kad sam došao u sobu i video šta mi ljudi šalju, tek su mi onda krenule suze“, rekao je Štefanek.

„Nisam još svestan. Svake četiri godine treba da se podesiš baš u dan i da u tim minutima budeš maksimalno spreman, baš kao i ja što sam bio maksimalno spreman u glavi i nisam dovodio u pitanje da li je neko bolji od mene. Kad su me pitali kakav je on, rekao sam ’dobar je, ali ja sam isto dobar‘. Svaku borbu sam išao iz kola u kolo“, dodao je osvajač prvog srpskog zlata u Riju.

© REUTERS / ISSEI KATOŠtefanek kaže da će biti još medalja za Srbiju
Štefanek kaže da će biti još medalja za Srbiju  - Sputnik Srbija
Štefanek kaže da će biti još medalja za Srbiju

Štefanek veruje u tim Srbije na Igrama u Riju.

„Veoma mi je drago što sam obradovao Srbiju, što sam obradovao rvački stručni štab, Olimpijski komitet Srbije. Medalja je bila veoma bitna. Evo, ja sam krenuo, nastavile košarkašice, vaterpolisti su u polufinalu… Krenula lavina i biće pet-šest medalja kao što smo planirali“, rekao je Štefanek.

On je dodao poruku za kraj: „Pozdrav svima i hvala što ste svi bili uz mene. Uživaćemo kad dođem kući“.

© REUTERS / TORU HANAIŠtefanek je olimpijski šampion
Štefanek je olimpijski šampion - Sputnik Srbija
Štefanek je olimpijski šampion

Štefanek je u finalu grčko-rimskim stilom, u kategoriji do 66 kilograma, savladao u finalu Migrana Arutjunjana iz Jermenije.

Meč je završen rezultatom 1:1, ali je Štefanek slavio jer je poslednji uzeo poen.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala