Novi sporazum o ekstradiciji između Srbije i SAD

© Tanjug / TANJA VALICPotpredsednik SAD Džo Bajden
Potpredsednik SAD Džo Bajden - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpredsednik SAD Džozef Bajden rekao je da je juče sa Srbijom uspostavljen novi sporazum o ekstradiciji, koji će, kako je naveo, omogućiti bolju saradnju između dve zemlje u oblasti policije.
Džo Bajden - Sputnik Srbija
Bajden izrazio saučešće za žrtve NATO-a

On je na konferenciji za novinare sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem rekao da je to još jedan doprinos naporima da se unaprede odnosi dveju zemalja.

„Razgovarali smo o tome kako možemo da unapredimo naše bilateralne odnose. Juče smo postigli novi sporazum o ekstradiciji, koji je prvi unapređen od sporazum od 1902. godine. Ovaj sporazum jednostavno će omogućiti bolju saradnju naših dveju zemalja u oblasti policije i sprovođenja zakona. Postoje određene međunarodne norme koje se moraju poštovati, a ovaj sporazum će omogućiti bolju saradnju i pomoći će rešavanju sve više rastućem pitanju bezbednosti“, naveo je Bajden.

Podsetivši da se vojske dveju zemalja zajedno obučavaju, kao i da se zajedno bore protiv DAEŠ-a i učestvuju u globalnim mirovnim operacijama, potpredsednik SAD je naveo i da njegova zemlja pomaže Srbiji da se bolje opremi vojno i da bude u stanju da sarađuje sa NATO.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala