Nemačka znala da Erdogan podržava teroriste

© REUTERS / YAGIS KARAHANRedžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlada Nemačke smatra da tursko rukovodstvo smišljeno sarađuje sa terorističkim organizacijama, a to je navedeno u pismenom odgovoru kabineta nemačkog premijera na zahtev partije levih, saopštava televizija „ARD“.
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Deset dokaza da Turska trguje sa DAEŠ-om

Kako se navodi, autori su u odgovoru naveli nekoliko terorističkih organizacija sa kojima turski predsednik Redžep Tajip Erdogan održava odnose, a to su Muslimanska braća, koji su aktivni u Egiptu, različite grupe pobunjenika u Siriji i Hamas u Palestini.

Kao rezultat takve politike, ističe se, počevši od 2011. godine unutrašnja i spoljašnja politika Ankare rezultirala je time da je Turska postala centralna arena islamističkih grupacija Bliskog i Srednjeg istoka.

Istovremeno, dodaje „ARD“, Berlin priznaje da je već duži niz godina znao da Erdogan pruža podršku teroristima, kao i da je informacija o tome javno saopštena tek nakon što su odnosi Nemačke i Rusije počeli da se obnavljaju.

Podsetimo, Moskva je u više navrata optuživala Ankaru da sarađuje sa teroristima, između ostalog da kupuje naftu od terorističke organizacije DAEŠ.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala