Policijski čas u srcu Amerike

© Twitter: @MattDPearceSAD - neredi posle ubistva Afroamerikanca
SAD - neredi posle ubistva Afroamerikanca - Sputnik Srbija
Pratite nas
Posle nereda koji su izbili tokom vikenda zbog ubistva jednog Afroamerikanca, u američkom gradu Milvokiju uveden je policijski čas za tinejdžere, saopštile su danas lokalne vlasti.

Gradonačelnik Milvokija Tom Baret je na konferenciji za štampu najavio da zabrana izlaska na ulice za mlađe od 18 godine počinje u 22 sata.

„Pobrinućemo se da se mir i red vrate u ovaj kvart“, rekao je Baret novinarima.

Smrt dvadesettrogodišnjeg Sajlvil Smita u subotu, koga je ubila policija, koja tvrdi da je bio naoružan, razgnevila je građane između ostalog i zato što nalikuje na niz incidenata u kojima su policajci u poslednje vreme ubijali uglavnom Afroamerikance, a u neredima koji su usledili uhapšeno je 14 ljudi, oštećena su policijska vozila, zapaljeni su drugi automobili, radnje.

Emir Kusturica - Sputnik Srbija
„Raša tudej“ će demistifikovati američki san

„Ulicama su krstarile grupe mladih ljudi. Oni su, po mom mišljenju, namerno hteli da nanesu štetu ovom divnom kraju, ovom divnom gradu“, rekao je Baret.

Neredi su izbili prvo u subotu kada je grupa od oko 200 ljudi postala nasilna, zbog ubistva Smita, prenosi AFP.

On je bio u automobilu sa još jednom osobom kada su ih zaustavila dva policajca. Smit i njegov saputnik su počeli da beže, a policajac je pucao i usmrtio Smita kada nije hteo da baci pištolj, tvrde vlasti.

Neredi su se nastavili i u nedelju, a u noći između nedelje i ponedeljka u nasilju je povređeno sedam policajca.

Političar Kalif Rejni, koji predstavlja naselje Šerman park u kojem su izbili neredi, apelovao je na građane da ostave cigle i pištolje.

„Da, naš kraj ima probleme. Da, nepravedno je što su nam uskraćene ekonomske mogućnosti zbog boje kože i poštanskog broja na kojem smo rođeni. Da, previše naših mladih je frustrirano bez nade i okruženo kriminalom. Ali ne možete popraviti krov kuće koja gori“, rekao je Šerman.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala