Medvedev o raskidu diplomatskih odnosa sa Ukrajinom: Sve je moguće

© Sputnik / Aleksandar Astafjev / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pokušaj terorističkog napada na Krimu je zločin protiv ruske države i naroda Rusije, saopštio je premijer Dmitrij Medvedev.
Granični prelaz između Rusije i Ukrajine - Sputnik Srbija
Opasne igre: Kijev otvara nova žarišta

„Po meni, to je nesumnjivo zločin protiv ruske države i naroda koji živi u jednoj oblasti — na Krimu“, izjavio je Dmitrij Medvedev.

„Taj diverzantski čin, bez obzira na to što zamisao nije ostvarena, u suštini je zločin koji treba da bude istražen u utvrđenom redu, a lica koja su umešana u njegovo izvođenje, kao i organizatori, treba krivično da odgovaraju“, rekao je ruski premijer.

Šef Vlade Rusije žali što su vlasti bliskih država odobrile diverziju na Krimu.

„Samo još jednom mogu da izrazim žaljenje, kao što je i Vladimir Putin, što je tu vrstu delatnosti dozvolilo rukovodstvo bliskih država, bez obzira na naše kompleksne odnose“, rekao je premijer novinarima.

Zastave Ukrajine i Rusije pored spomenika Vladimira Iljiča Lenjina, u Donjecku, istočnoj Ukrajini - Sputnik Srbija
Rusija raskida diplomatske odnose sa Ukrajinom?

Medvedev je naglasio da rusko rukovodstvo može da donese odluku o raskidu diplomatskih odnosa sa Ukrajinom, ako Moskvi ne ostanu drugi instrumenti da „otrezni“ Kijev.

„Što se tiče raskida diplomatskih odnosa, znate, u istoriji se svašta dešavalo. Podsetiću da smo nakon poznatih događaja odbili da prekinemo diplomatske odnose sa Gruzijom“, rekao je on novinarima u Sočiju.

„Ne bih želeo da se to desi, ali ako ne ostane drugih opcija da se utiče na situaciju, predsednik može da donese takvu odluku“, rekao je predsednik Vlade Rusije.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala