Ukrajinski diverzanti planirali da „ubiju turizam“ na Krimu

© Sputnik / Sergey MalgavkoTurizam na Krimu
Turizam na Krimu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinski diverzanti, koji su uhvaćeni prilikom pokušaja da napuste Krim, izjavili su da nameravaju da unište turistički sektor u regionu, piše „Komersant“ pozivajući se na sopstvene izvore.
FSB - Sputnik Srbija
Sprečen teroristički napad na Krimu

Uhapšeni ukrajinski diverzanti tvrde da nisu planirali atentate na rukovodstvo niti diverziju na industrijske objekte republike. Njihov zadatak je bio da potkopaju turistički biznis na poluostrvu, za šta je na nekoliko mesta bilo planirano da se izvede serija manjih eksplozija. Cilj nije bio da se ubijaju ljudi, već da se stvori panika kod turista kako bi se, kako se izrazio sagovornik „Komersanta“, na kraju „ubio turizam“ na Krimu.

Osim toga, ukrajinski diverzanti su ispričali da su prošli specijalnu obuku u Glavnoj upravi obaveštajne službe Ministarstva odbrane Ukrajine i da su sarađivali sa resorom. Svi oni su pripadali jednoj od grupa koje su obaveštajne službe Ukrajine poslale na poluostrvo.

Izvori lista su naveli da su većina uhapšenih stanovnici Krima, dok su kod nekih bili pronađeni i ruski pasoši. 

Juče je FSB Rusije saopštio da je sprečio teroristički napad na Krimu koji je pripremala Glavna uprava Obaveštajne službe Ministarstva odbrane Ukrajine. Ruski predsednik Vladimir Putin je nazvao pokušaj terorističkog napada veoma „opasna igra“, te da će Rusija učiniti sve kako bi osigurala bezbednost poluostrva.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala