Tramp: Obama osnivač, Klinton suosnivač DAEŠ-a

© AFP 2023 / Jim WATSONDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kandidat republikanaca na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp optužio je sinoć predsednika Baraka Obamu da je osnovao DAEŠ, a rivalku Hilari Klinton da je suosnivač ove terorističke organizacije.
Kandidat Republikanske partije za predsednika SAD Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp: Hilari je mentalno neuravnotežena

„On (Obama) je osnivač DAEŠ-a, a rekao bih da je suosnivač uvrnuta Hilari Klinton“, rekao je Tramp na mitingu na Floridi.
Tu optužbu na račun Obame, Tramp je u govoru istakao tri puta, navodi agencija AP, dodajući da je kasnije isticao puno ime američkog predsednika — Barak Husein Obama.

Tramp je kritikovao Obamu zbog objave da će povući američke snage iz Iraka, što je odluka koja je, prema mnogim kritičarima predsednika SAD, izazvala nestabilnost i omogućila Islamskoj državi da napreduje.

Bela kuća nije želela da komentariše ove Trampove optužbe.

Tramp je i prošle nedelje, osuđujući spoljnu politiku SAD dok je Hilari Klinton bila državni sekretar, rekao da bi ona trebalo da bude priznata „kao osnivač Islamske države“.

U obraćanju na skupu u gradu Dejtona Bič na Floridi, Tramp je kritikovao i politiku Hilari Klinton prema Bliskom istoku jer je ona, kako tvrdi, dovela do stvaranja Islamske države.

„To je zbog Hilari Klinton. Trebalo bi da dobije nagradu Islamske države kao njihov osnivač“, poručio je tada Tramp.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala