Ruska avijacija bombardovala položaje terorista kod Rake (video)

© Foto : Ministry of defence of the Russian Federation / Uđi u bazu fotografijaBorbeni let aviona "Tupoljev Tu-22m3" ruske avijacije za vreme bombardovanja položaja DAEŠ-a u Siriji
Borbeni let aviona Tupoljev Tu-22m3 ruske avijacije za vreme bombardovanja položaja DAEŠ-a u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šest bombardera Tu-22M3 poletelo je iz Rusije i bombardovalo objekte DAEŠ-a jugoistočno, severno i severoistočno od grada Rake u Siriji, saopštila je uprava službe za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane Rusije.
Biblija - Sputnik Srbija
Švedska evangelistička crkva bombardovaće DAEŠ biblijama

„Jedanaestog avgusta 2016. godine šest bombardera Tu-22M3 poletelo je sa aerodroma na teritoriji Rusije i bombardovalo objekte terorističke grupe DAEŠ u području jugoistočno, severno i severozapadno od grada rake“, navodi se u saopštenju.

Navedeno je da je uništen veliko skladište oružja, municije u blizini Rake, preduzeće za proizvodnju hemijskih sredstava, ako i veliki kamp za obuku terorista DAEŠ-a. Teroristima je nanesena značajna materijalna šteta, likvidiran je veliki broj militanata.    

Lovačko-avijaciona zaštita bombardera su izvodili Su-30SM i Su-35S sa aerodroma Hmejmim. Nakon uspešnog izvođenja borbenih zadataka svi ruski avioni su se vratili na svoje aerodrome“, naglašeno je u saopštenju.  

 

Ovo je peto bombardovanje ruske avijacije u Siriji u proteklih mesec dana. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala