„Skaj njuz“ platio ruskom glumcu da izigrava ruskog plaćenika u Siriji

© AFP 2023 / DELIL SOULEIMANRat u Siriji
Rat u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanska televizija „Skaj njuz“ platila je ruskom glumcu Aleksandru Agapovu honorar u iznosu od 1.500 dolara za ulogu ruskog plaćenika u filmu koji navodno razotkriva svu istinu o ruskoj vojnoj operaciji u Siriji.

Sve se dogodilo pre nekoliko meseci, počinje svoju priču Agapov, kada je britanska ekipa snimatelja doputovala u Rostovsku oblast u Rusiji tražeći članove tajnog „odreda Vagnera“. Međutim, kako nisu uspeli da pronađu nijednog člana tog odreda, obratili su se lokalnim Kozacima koji su ih posavetovali da se povežu sa glumcem iz Moskve.

British soldiers stand guard at Umm Qasr port in Basra, Iraq - Sputnik Srbija
Britanski specijalci otkriveni u Siriji (foto)

Upitan zašto se složio da glumi u tom filmu, Agapov je rekao da „niko ne može u današnjem svetu da odbije lake pare“.

„Odmah sam shvatio da ti novinari žele da snime neki kompromitujući materijal o Rusiji. Međutim, malo su se prevarili misleći da će sve biti tako prosto. Ne znaju oni u koju zemlju su doputovali. Mislili su da će tek tako doći, pronaći nekog Rusa i dogovoriti se preko novca. Pa, pogrešili su“. rekao je Agapov.

On je potom predstavio ceo snimak intervjua u kojem govori da je on sam taj čovek iz senke koji govori o nepostojećim ruskim plaćenicima u Siriji.

Prethodno je „Skaj njuz“ objavio intervju sa Rusima koji su govorili o tome kako su učestvovali u ruskoj vojnoj operaciji u Siriji na strani sirijske armije.

Na snimku su govorila dvojica Rusa koji su se predstavili kao Aleksandar i Dmitrij, a pričali su o tome kako ih je privatna kompanija „Vagner“ unajmila da učestvuju u borbama u Siriji za platu od 3.000 funti mesečno. Oni su takođe naveli da je u toku vojne operacije poginulo oko 500-600 ruskih plaćenika.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala