Kina: Uvesti „humanitarni“ prekid vatre u Alepu

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaUN
UN - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kina smatra da bi u sirijskom gradu Alepu trebalo uvesti prekid vatre u trajanju od 48 sati kako bi se dopremila sva neophodna humanitarna pomoć.
Opposition fighters, belonging to Ajnad Al-Sham, fire shells from their position in Aleppo's southern countryside (File) - Sputnik Srbija
Žestoke borbe za Alep (video)

„Smatramo da je neophodno uvesti potpuni prekid vatre, ali 48 sati je minimum koji bi trebalo da izdejstvuje međunarodna zajednica kako bi se dopremila humanitarna pomoć“, rekao je stalni predstavnik Kine pri UN Lu Cei.

Prema njegovim rečima, situacija u najvećem sirijskom gradu je veoma komplikovana, a faktori koji se dešavaju na licu mesta samo dodatno otežavaju okolnosti.

„Pregovori moraju biti nastavljeni jer je to jedini put za rešavanje problema iz korena. Smatramo da međunarodna zajednica mora da se kreće u jedinstvenom pravcu, odnosno sve te zemlje koje imaju uticaj u Siriji, uključujući i regionalne države“, istakao je Cei.

On je dodao da Savet bezbednosti UN treba da uloži više napora kako bi izdejstvovao bilo kakve rezultate, te da predstavi garancije da će se politički proces nastaviti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala