Vučić čita ekspoze, Šešelj dobacuje, deo opozicije cokće

Pratite nas
Sednica Skupštine Srbije na kojoj mandatar Aleksandar Vučić izlaže ekspoze ulazi u četvrti sat, a njegovo izlaganje povremeno prekida lider radikala Vojislav Šešelj dobacivanjem iz poslaničke klupe.

Teme koje su Vučić i Šešelj razmenili kretale su se od dužine ekspozea, preko pelena, kafe, bureka.

Šešelj je tokom sednice konstatovao da će sedeti i dva dana, ako je potrebno, da sasluša ekspoze, dok je Vučić poručio da je, koliko god ta dobacivanja bila neprijatna, njegova dužnost da sasluša političke protivnike, bar one koji su rešili da ostanu u sali.

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić: Verujem da sam izabrao tim za pobede

Posle polemike na temu trajanja ekspozea i pampers pelena, neformalni razgovor mandatara i lidera SRS--a nastavio se nakon što je Vučić poslaniku SNS-a Aleksandru Martinoviću rekao da ne gleda u telefon, jer ga vidi u ekranu.

Potom je Šešelj nešto dobacio, na šta je Vučić rekao da fizičke karakteristike nekoga nisu razlog da tu osobu poštuje ili ne.

„Imam većih fizičkih mana nego što su klempave uši, ali mislim da nečije znanje, moral, odgovornost, marljivost vrede mnogo više od toga kakvi su mu nos i uši. Plašim se da ćete vi to teško da savladate“, poručio je Vučić Šešelju.

On je naveo da i to što Šešelj dobacuje govori mnogo više o njemu, dok ga je predsednica parlamenta zamolila da prestane da dobacuje i da neformalno komunicira sa mandatarom, te da omogući mandataru da nastavi da izlaže ekspoze.

„U pravu je Šešelj, ja sam kriv što sam odgovorio na njegovo dobacivanje, izvinjavam se svim poslanicima“, rekao je potom Vučić.

Posle određenog vremena, Šešelj je ponovo počeo da dobacuje iz poslaničke klupe, a Vučić mu je poručio da ne zloupotrebljava njegovu dobru volju.

„Obezbediću vam i kafu i burek, znam da vam je to potrebno“, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić i Maja Gojković - Sputnik Srbija
Nova Vlada: Osam novih imena, bez fotelja Selaković, Tasovac, Udovički...

On je istakao i da je njegova obaveza da sasluša svoje protivnike, bar one koji su u sali i slušaju njegov ekspoze, za razliku od onih koji su, kaže, otišli da se brčkaju u bazenima.

U trenutku kad je mandatar govorio o lošim radnim navikama i o tome da u zemljama koje su uspešne retko ko sedi u kafićima u radno vreme i ispija kafe, čulo se dobacivanje iz poslaničkih klupa, što je Vučić prokomentarisao:

„Nemojte da mi cokćete vi koji ste uništili 80 odsto srpske industrije.“

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala