Ruska avijacija nikad aktivnija u Siriji

© Sputnik / Grigorij Sisojev / Uđi u bazu fotografijaTu-22
Tu-22 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Avioni i helikopteri brigade za specijalne namene Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije koji se nalaze u bazi Hmejmim u Siriji od 5. avgusta su povećali broj naleta, piše list „Izvestija“, pozivajući se na izvor u ruskom vojnom resoru.
Ruski strateški bombarder Tu-160 - Sputnik Srbija
Zašto je ruski bombarder Tu-160M2 poseban

Prema podacima izvora ruskog lista, u poslednja tri dana ruska avijacija je izvodila najmanje po 70 naleta dnevno. Napadi su najčešće izvođeni po kopnenim ciljevima.

List navodi da je na vrhuncu operacije u Siriji, koji je bio od januara do marta ove godine, broj naleta retko prelazio 60 dnevno.

Prema rečima sagovornika „Izvestija“, porast aktivnosti, kako avijacione brigade za posebne namene koja se nalazi u Siriji, tako i bombardera koji izvode napade nakon poletanja iz Rusije, povezana je sa trenutnom situacijom u Siriji — u toku je humanitarna operacija sirijske i ruske vojske u Alepu.

Ruska vojna operacija u Siriji je počela 30. septembra 2015. godine. Ruska vojna avijacija pomaže kopnenim snagama sirijske vojske u borbi protiv terorizma. Ruski avioni su stacionirani na aerodromu Hmejmim u sirijskoj provinciji Latakiji.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala