Paraolimpijci Rusije idu na sud

© REUTERS / Pilar OlivaresOlimpijske igre u Riju
Olimpijske igre u Riju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Paraolimpijski komitet Rusije (PKR) će do kraja dana odlučiti na kojem sudu će probati da ospori odluku o suspendovanju ruskih paraolimpijaca sa Olimpijskih igara u Riju. U PKR-u su dodali da niko od sportista navedenih u Maklarenovom izveštaju nema veze sa paraolimpijskom reprezentacijom.
Rusija - Sputnik Srbija
Preko ruskih paraolimpijaca se iživljavaju nad celim svetom

Juče je Međunarodni paraolimpijski komitet ukinuo članstvo PKR-a i suspendovao sa Paraolimpijskih igara čitav ruski tim na osnovu izveštaja komisije VADA koju je predvodio Ričard Maklaren, koja se bavila činjenicom da je u periodu od 2012. i 2015. godine nestalo 35 pozitivnih uzoraka paraolimpijaca. Predsednik PKR-a Vladimir Lukin rekao je da će se Komitet žaliti na tu odluku.

Prvi potpredsednik PKR-a Pavle Rožkov precizirao je da još nije odlučeno kojem sudu će biti podneta žalba — Sportskom arbitražnom sudu u Lozani ili nekom drugom.

„Što se tiče sudske perspektive, nadamo se da će sve biti uspešno i da će naši paraolimpijci nastupiti na OI“, istakao je on.

Rožkov (Roškov) je dodao da je MPK predložio da se skrati rok razmatranja žalbe do sedam dana.

„Nemamo vremena. Naša situacija se prilično razlikuje od olimpijaca, gde je predsednik MOK-a Tomas Bah bio dobre volje. Mi smo ograničeni da do 15. avgusta predamo žalbu“, rekao je on.

Rožkov je istakao da od 35 sportista o kojima se radi u Maklarenovom izveštaju, nema nijednog od onih koji idu u Rio, a 15 uopšte nema veze sa PKR-om.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala