Rumunska banda švercuje oružje iz Ukrajine

© Flickr / brian.chAK-47 "Kalašnjikov" poluautomatska puška
AK-47 Kalašnjikov poluautomatska puška - Sputnik Srbija
Pratite nas
Istraživanje britanskih medija pokazalo je da banda iz Rumunije švercuje naoružanje iz Ukrajine na Bliski Istok i u Zapadnu Evropu.

Banda iz Rumunije prodaje vojno naoružanje iz Ukrajine kupcima u Zapadnoj Evropi i na Bliskom Istoku, pokazalo je istraživanje britanskih medija.

„Donećemo vam oružja iz Ukrajine sa municijom, koliko god hoćete“, izjavio je jedan član bande „Skaj njuzu“, koji je pokazao novinarima te TV stanice gomilu naoružanja.

On je rekao da je banda voljna da proda naoružanje svakome ko može da ga plati, bez obzira da li je pljačkaš banaka, masovni ubica ili terorista.

Član bande je navodno rekao da je naoružanje prošvercovano iz Ukrajine u Rumuniju odakle ga druga banda prebacuje u Zapadnu Evropu, ali i na Bliski Istok.

Za oružje kojim se trguje, član bande kaže da je visokog kvaliteta, a dobar deo naoružanja je potpuno nov, uključujući i puške „AK-47 kalašnjikov“. Ta banda takođe prodaje poluautomatske puške, sačmare, lovačke puške, pištolje i povezana je sa dobavljačima granata, raketa i mina.

Izveštaj je objavljen u vreme pojačanih mera bezbednosti u Evropi zbog nekoliko terorističkih napada, uključujući i napad u Nici i napad bombaša-samoubice, koji se razneo u blizini muzičkog festivala na otvorenom u Ansbahu, gradu u nemačkoj pokrajini Bavarskoj.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala